همه چیز درباره نورپردازی نما

نورپردازي نما

مقدمه

پیشرفت صنعت روشنایی باعث شد که انواع لامپ ها، نورهای مخفی، جت لایت و … به عرصه نورپردازی ساختمان وارد شوند. هرچند که از زمان های گذشته برای تامین روشنایی داخلی از انواع لامپ ها استفاده می شد اما امروزه با توجه به زندگی شبانه انسان این نیاز حس شد که نمای ساختمان ها به گونه ای زیبا نورپردازی شوند. همچنین به دلیل قرارگرفتن در معرض باد و باران و عوامل جوی حتما باید از لامپ هایی استفاده می شد که مقاوم بوده و از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند. در نتیجه انواع لامپ های مخصوص نما وارد صنعت ساختمان سازی شد.

بیشتر بخوانید: اجرای تاسیسات برقی

لامپ های نورپردازی نمای ساختمان

انواع لامپ های نورپردازی نمای ساختمان

این لامپ ها بر اساس شدت نور، گستره نور، مکان نصب و شکل ظاهری با هم تفاوت های زیادی داشته و هرکدام مناسب استفاده برای قسمتی از نمای ساختمان هستند. در صورت استفاده نامناسب و جایگذاری غلط در نمای ساختمان نورپردازی به خوبی انجام نشده و به نمای شبانه ساختمان نیز آسیب می رساند. انواع لامپ های مناسب نورپردازی نما عبارتند از:

چراغ‌های LED دکوراتیو:

در این نورپردازی خود چراغ ها رویت می شوند و باریکه های نور از بالا و پایین چراغ به شکل علامت + یا × روی ساختمان تابیده می شود.

چراغ‌های LED با شدت نور بالا:

از انواع لامپ های ال ای دی که در نمای ساختمان های بلند مرتبه استفاده می شود.

ریسه‌های نوری خطی:

مکان نصب این ریسه ها دور تا دور پنجره ها یا بخش های مختلف ساختمان بوده و می توانند با داشتن تنوع رنگی بالا زیبایی و جلوه خاصی به ساختمان ببخشند.

پروژکتورها:

پروژکتورها یا نور افکن‌ های امروزی در فضاهای باز و مکان‌هایی که قصد تامین روشنایی یک سطح وسیع و محوطه بزرگ را داشته باشید، مانند نمای کاخ ها، ساختمان های تاریخی و … مورد استفاده قرار می‌ گیرند. قدرت پخش نور بالای این تجهیزات کمک می‌ کند که روشنایی یکنواختی را در فضای مورد به دست آید.

نورهای دفنی:

این چراغ ها درون زمین یا سطوح دیگر نصب شده و بدنه چراغ اصلا قابل مشاهده نیست. از این محصولات در شرایطی استفاده می‌ شود که نور با جهت و شدت یا رنگ خاصی به یک قسمت از نما تابانده شود؛ از همین رو در روشن سازی اجسامی با ارتفاع زیاد مانند ستون‌ ها، درختان (در محوطه‌ ها و فضاهای باز) یا دیوارها استفاده می‌ شود.

نورهای LED رنگی:

در اندازه و رنگ های مختلف قابل سفارش هستند.

واشرهای دیواری LED (وال واشر):

این نوع لامپ های LED مناسب برای استفاده به صورت نور های خطی هستند و در ابعاد و رنگ های متفاوتی قابل سفارش دادن می باشند. از وال واشر ها در نورپردازی دیوارهای مرتفع، ستون ها و… استفاده می شود.

جت لایت ‌ها:

این چراغ ها شباهت زیادی با وال واشر دارند، با این تفاوت که میزان پرتاب نور جت لایت ها بسیار بالاتر بوده و امکان نورپردازی خطی و نقطه‌ ای را به ما خواهند داد. جهت نصب این محصولات معمولاً به صورت عمودی (از بالا به پایین یا بالعکس) است و مناسب شکاف ها، ستون ها و عناصر عمودی نما می باشند.

نورپردازی نمای ساختمان

نکات مهم در نورپردازی نمای ساختمان

  • در نورپردازی نما نباید از رنگ‌های آزاردهنده استفاده کنید.
  • نورپردازی ساختمان شما نباید موجب مزاحمت برای ساختمان‌های مجاورتان شود.
  • نورپردازی نما نباید به فضای داخلی خانه راه یابد و موجب آزار افراد در منزل شود.
  • قاب دور پنجره‌‎‎ها باید نورپردازی شود.
  • رعایت خطوط افقی و عمودی در نما
  • رنگ نور استفاده شده در نورپردازی باید متناسب با رنگ نما
  • به گوشه‌ها و کنج‌های نما ساختمان دقت کنیم.
  • نواحی دور ستون‌ها باید نورپردازی شود.
  • نور پردازی در قسمت ورودی عابر و سواره
  • خط آسمان نور پردازی احتیاج دارد.
  • در نواحی مصالحی که بازتاب نور زیادی دارند، نباید نورپردازی صورت گیرد چون باعث خیرگی چشم می‌شود.

نمای ساختمان:

طراحی نمای کلاسیک ساختمان

طراحی نمای سنتی ایرانی

طراحی نمای مدرن

نکات فنی نورپردازی نمای ساختمان

نکات فنی نورپردازی نمای ساختمان

با رعایت این سه مورد می توان نمای شبانه ساختمان را به درستی نورپردازی کرد:

جهت و زاویه:

پروژکتورها و وال واشر‌ها معمولا دارای ساختاری هستند که به استفاده کنندگان اجازه می‌ دهد به راحتی بتوانند جهت و زاویه آنها را عوض کنند. نورپردازی در جهات مختلف روی این موضوع که نمای ساختمان چطور به نظر برسد، تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. معمولا قرار دادن این چراغ‌ ها در جهت عمودی باعث می‌ شود که ساختمان شما بلندتر و کشیده به نظر برسد. در ضمن زاویه قرار گیری این تجهیزات را معمولا به شکلی در نظر می‌ گیرند که بتوان با آنها ۶۰ درصد از فضای بالا یا پایین آنها را روشن کرد.

ارتفاع نصب تجهیزات نورپردازی:

بسته به ارتفاع کل ساختمان، ارتفاع تجهیزاتی که در نمای آن استفاده می‌ شود متفاوت خواهد بود. اما این مقدار باید به نحوی انتخاب شود که دقیقا بخش‌ هایی از نما که اهمیت بیشتری برای ما دارند، در تاریکی شب به چشم بیایند.

فاصله قرار گیری تجهیزات روشنایی نسبت به یکدیگر:

فاصله قرارگیری تجهیزات روشنایی مختلف که برای نورپردازی نما مورد استفاده قرار می‌گیرند، بسته به نوع تجهیزات روشنایی مورد نظر باید انتخاب شود. این کار کمک می کند که چراغ‌های مختلف محدوده روشنایی یکدیگر را پوشش دهند. رعایت این فاصله به شکل اصولی باعث می‌شود تعداد تجهیزات مورد نیاز کاهش پیدا کند و از سوی دیگر سایه-روشن موجود در نمای ساختمان به زیبایی خود را نشان دهد.

طراحی و اجرای نورپردازی نما

قیمت طراحی و اجرای نورپردازی نما

هزینه طراحی و اجرای نورپردازی نمای ساختمان، به میزان مساحت نمای ساختمان بوده و بنابراین قیمت نور پردازی نما بستگی به مساحت نما بر اساس متر مربع، مقدار روشنایی مورد نظر کارفرما (روشن کردن ۸۰ درصد نما، روشن کردن ۴۰ درصد نما و یا حتی کمتر)، و تعیین نوع منبع نوری دارد. به طور کلی عوامل تاثیر گذار روی قیمت نورپردازی نمای ساختمان عبارتند از:

  • متراژ استفاده از نورپردازی
  • ارتفاع ساختمان
  • نوع نورپردازی
  • سبک استفاده از نورپردازی
  • دست مزد کارگران
  • موقعیت پروژه

سخن پایانی

سایت پایانکار با در اختیار داشتن عوامل با تجربه و ده ها پروژه موفق مفتخر است تا خدمات خود را در زمینه طراحی و اجرای انواع نمای ساختمان و نورپردازی در اختیار هم وطنان عزیز ارائه نماید. با ما پایان کار نزدیک است…

 به شما توصیه می کنیم تا با مشاوران با تجربه ما در سایت پایان کار تماس بگیرید و به صورت رایگان از مشاوره ما استفاده کنید.

۰۹۱۲۴۳۴۲۰۹۵

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 + یازده =

تماس و مشاوره رایگان اسکرول به بالا