هزینه طراحی نمای ساختمان در سال ۱۴۰۰

هزینه طراحی نمای ساختمان در سال 1400

اولین چیزی که از ساختمان دیده می شود نمای آن است. بنابراین ساختمانی که نمای زیبا و جذابی دارد علاوه بر اینکه واحدهای خود را سریع تر به فروش می رساند برای عابرین و میهمانانی که در آینده به این ساختمان رفت و آمد خواهند داشت تجربه دلچسب و خاطره انگیزی به یادگار خواهد گذاشت.

چه بسا ساختمان هایی که به خاطر نمای جذابی که دارند تبدیل به یک عنصر فرهنگی در بافت شهری شده اند و این موضوع را می توان از آدرس دادن های شهروندان به هم از روی نمای آن ساختمان فهمید. بنابراین هزینه کردن روی نمای خارجی به دلیل شاخصه شدن ساختمان، فروش سریع و بی دردسر آن، زیبایی بصری و القای حس خوشایند به ساکنین و همسایگان، یک سرمایه گذاری سودآور خواهد بود.

طراحی نما ساختمان

چرا باید نمای ساختمان حرفه ای طراحی شود؟

یک طراح حرفه ای نمای ساختمان را در امتداد پلان در نظر می گیرد و با توجه به پلان، طراحی نمای ساختمان را انجام می دهد. به این ترتیب نمای ساختمان عنصر جدایی از پلان نخواهد بود و به عنوان یک عنصر واحد به نام ساختمان در بافت شهری قرار خواهد گرفت.

طراحی نما حرفه ای

علاوه بر این موضوع، در هنگام طراحی باید علاوه بر گنجاندن زیبایی بصری در نما، به مقاومت مصالح انتخاب شده با توجه به موقعیت ساختمان و شرایط آب و هوایی پروژه توجه ویژه داشت. به عنوان مثال در بعضی از فضاها از مصالحی مانند ترمو وود با توجه به نیاز به تعمیرات و بازسازی در طول بهره برداری از آن، نمی توان استفاده کرد.

چه عواملی روی انتخاب نوع نمای ساختمان تاثیرگذار هستند؟

مسلما اولین عامل سلیقه کارفرماست! عده ای نمای مدرن می پسندند و بعضی ها از نمای کلاسیک (نمای رومی) لذت می برند! کسانی با نمای ساده، تک رنگ و مدرن ذوق زده می شوند و کسانی هم یک نمای پرکار کلاسیک با ستون های سنگی و سنتوری را ترجیح می دهند. البته هزینه ای هم که کارفرما برای نمای ساختمان در نظر گرفته تاثیر زیادی روی انتخاب سبک نمای ساختمان خواهد گذاشت.

طراحی انواع نمای ساختمان

دومین عامل تاثیر گذار بناهای همجوار و نمای ساختمان های همسایگان است. با توجه به اینکه نمای ساختمان باید به تایید کمیته نمای استان موردنظر برسد، یکی از عواملی که روی این تاییدیه تاثیر می گذارد همخوانی نمای ساختمان شما با بناهای همجوارش است.

به عنوان مثال در معبری که غالب بناهای همجوار آن سنگ سفید، کرم و مصالحی با این تم رنگی است نمی توانید آجر سرخ کار کنید. البته این موضوع به عوامل زیادی مانند قدیمی یا نوساز بودن بناهای همجوار، تعداد طبقات، موقعیت پروژه و … بستگی دارد و به وفور شاهد بودیم که با در نظر گرفتن تمهیداتی می توان در کمیته نما تایید نمای طرح دلخواه را گرفت که این موضوع به تجربه طراح نمای شما بر می گردد. اما به طور کلی می بایست نمای ساختمان با بناهای همجوار خودش همخوانی داشته باشد.

انتخاب نمای ساختمان

عامل سومی که روی انتخاب سبک نما تاثیرگذار است اقلیم و موقعیت پروژه است. البته امروزه با پیشرفت تکنولوژی هر نوع نمایی را در هر آب و هوایی می توان ساخت اما در صورت استفاده از مصالح نامناسب و ناهمخوان با اقلیم موردنظر، عمر مفید نمای ساختمان پایین خواهد آمد و طی سالهای اول بهره برداری نمای ساختمان به کلی فرسوده خواهد شد.

کمیته نما چیست ؟

کمیته نما کمیسیونی در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری است که طبق تفاهم نامه ای بین سازمان نظام مهندسی و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تشکیل شده است.

کمیته نما

این کمیته وظیفه دارد نماهای طراحی شده ساختمان ها را در مرحله اخذ جواز،  بررسی و ارزیابی کرده و طبق معیارهایی تایید یا رد نماید. هدف این کمیته از برگزاری این جلسات ارتقای کیفیت سیمای شهری، افزایش کیفیت ساخت و ساز، جلوگیری از بی نظمی در نماهای شهری، هویت بخشی و … می باشد.

انواع نمای ساختمانی

طراحی نمای ساختمان سبک های زیادی دارد که امروزه دو سبک نمای مدرن و نمای کلاسیک ( نمای رومی) در بافت شهرها غالب شده اند. در نمای مدرن، که آورده فرهنگی کشورهای اروپایی است، از مصالح جدیدی مانند ترمو وود، کامپوزیت و … و ترکیبی از آنها استفاده می شود. غالبا این نماها ساده و مینیمال، دارای خطوط کشیده و صاف و تک رنگ هستند یا از رنگ های خنثی در آنها استفاده شده است.

انواع نمای ساختمانی

در سبک کلاسیک برخلاف سبک مدرن استفاده از تزیینات به شکل زیادی وجود دارد بنابراین این نوع نما جزئیات اجرایی بیشتری دارد و هزینه بیشتری به کارفرما تحمیل می کند. در این سبک انواع سرستون ها، سنتوری ها، مجسمه ها، گلدان های سنگی و … به کار می رود که به نمای ساختمان حس ابهت و جلال می بخشد و این سبک را تبدیل به سبکی تجملاتی و پر هزینه کرده است.

انواع نمای ساختمانی

محاسبه هزینه طراحی نمای ساختمانی

هزینه طراحی نما به عوامل زیادی مانند موقعیت پروژه، نوع متریال و مصالح مصرفی، متراژ و بزرگی کار، تعداد طبقات و … بستگی دارد و نمی توان برای آن قیمت مشخصی را ارائه داد. با این حال حدود قیمت انواع نمای ساختمانی در جداول زیر آورده شده است و طراحان می توانند با توجه به اقلیم و موقعیت پروژه ۲۰ % بالاتر یا پایین تر از قیمت پیشنهادی را مطالبه نمایند.

سبک/ نوع کارهر متر مربع
نمای آپارتمان مدرن۴۰ تا ۸۰ هزار تومان
نمای آپارتمان کلاسیک۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان
نمای ویلای مدرن۴۰ تا ۹۰ هزار تومان
نمای ویلای کلاسیک کم کار۳۵ تا ۱۰۰ هزار تومان
نمای ویلای کلاسیک پرکار۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان
روف گاردن، رندر های بیلبوردی و رندر نمای شبهر کدام ۱۰ % مبلغ قرارداد

به عنوان مثال طراحی نمای ساختمانی با بر ۱۰ و ۵ طبقه به شکل زیر محاسبه می شود:

اگر ارتفاع هر طبقه ۴ متر باشد با احتساب طبقه همکف و حدود ۱ متر ارتفاع جان پناه بام، ارتفاع کل ساختمان حدودا ۲۵ متر می شود.

۲۵ متر ارتفاع کل ساختمان = ۱ متر جان پناه بام + ۴ متر ارتفاع طبقه همکف + (۴ متر ارتفاع طبقات × ۵ طبقه)

انواع نمای ساختمانی

اگر تنها از یک طرف نما داشته باشیم ( یعنی ساختمان نبش، دو کله یا سه بر و … نباشد ) و سبک نمای انتخاب شده مدرن باشد کف قیمت طراحی نمای مدرن به شرح زیر می باشد:

۲۵۰ متر مربع نمای کل ساختمان = ۱۰ متر بر ساختمان × ۲۵ متر ارتفاع کل ساختمان

۱۰ میلیون تومان = ۴۰ هزار تومان × ۲۵۰ متر مربع

اگر تمایل به مشاوره رایگان درباره هزینه انواع نماهای ساختمانی را دارید با ما تماس بگیرید تا بتوانید از طریق طراحان با تجربه ما در مجموعه پایانکار اطلاعات کافی در این زمینه را به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

9 + 16 =

تماس و مشاوره رایگان اسکرول به بالا