تاییدیه نظام مهندسی نقشه های فاز 2

تاییدیه نظام مهندسی نقشه های فاز ۲

تاییدیه نظام مهندسی نقشه های فاز ۲

 تهیه ی تاییدیه نظام مهندسی نقشه های فاز ۲ و یا به عبارت دیگری داشتن نقشه هایی که  تاییدیه ی سازمان نظام مهندسی و شهرداری ها را دارا هستند همیشه دغدغه کسانی است که تازه فارغ التحصیل شده اند و در وادی مهندسان قرار گرفته اند. البته این مرحله از ساخت هر سازه مسلما برای هر مهندس معمار دیگری و برای نهایی شدن پروژه بسیار حیاتی و ضرروی می باشد

برخی از ویژگی های مهم این نقشه ها شامل موارد زیر می باشد:

  1.  قرار گیری این نقشه ها  در کادر و شیت تاییدیه نظام مهندسی
  2. ترسیم پلان ها، نما ها و برش ها به صورت فاز ۲  و اجرایی
  3.  ثبت و مشخص کردن تمامی ریزفضاها درون هر فضا
  4. شامل فول دیتیل اجرایی اجزای ساختمان
  5.  ترسیم شدن برخی از دیتیل ها به صورت سه بعدی
  6. تیپ بندی {در، پنجره، ستون، تیر و…} کاملا به صورت شفاف

طراحی و ارائه نقشه فاز ۲

 همه نقشه ها به غیر از جزییات اجرایی با واحد متر ترسیم شوند و اندازه گذاری ها و کدهای ارتفاعی بر اساس این واحد ارائه شود. همچنین جزییات اجرایی با واحد سانتی متر ترسیم  شده و اندازه گذاری ها براساس این واحد انجام شود . ابعاد کادر استاندارد متناسب با ابعاد نقشه ها انتخاب شود  و معادل مقیاس آنها بزرگنمایی شود.  این عملیات باید معادل آنچه در لیست نقشه های فاز ۲ ذکر شده است انجام گیرد.

نکته مهم : مقیاس هر نقشه باید ذیل هر نقشه درج گردد.

نکات لازم در ارائه نقشه فاز ۲:

کلیه فضاهای ترسیم شده  در پلان نقشه و مقطع  آن شماره گذاری و معرفی شود.

نوع جنس انواع  سطوح برش خورده در نقشه ها با هاشور مشخص گردد و راهنمای نوع  هر هاشور در کنار نقشه ارائه شود.

ضخامت نازک کاری بدنه و سقف برای انواع اندود ۳ س.م. بوده  و برای نماسازی بدنه از نوع دوغابی ( کاشی کاری ،سنگ کاری،آجرکاری از نوع پالک و …) نیز ۵ س.م. بوده و نیز  سایر سیستم های نماسازی مطابق جزییات اجرایی لحاظ شود.

خطوط محور بندی ستون ها در پلان ، به صورت  برش خورده و بزرگنمایی شده  نمایش داده شود. بنابراین  جهت خوانا بودن نقشه ها، بهتر است رنگ محور خنثی باشد تا دیگر جزییات بهتر و راحت تر نمایش داده شوند.

دیگر نکته ی مهم این است که در نقشه های فاز ۲ اندازه گذاری ها  باید بر اساس سفت کاری درج شود، پس اندازه فضاها جهت کنترل رعایت مقررات از نازک کاری تا نازک کاری محاسبه می گردد. همچنین تراز ارتفاعی کف تمام شده معمار

تاییدیه نظام مهندسی نقشه های فاز 2

ی و سطح روی سقف سازه ای طبقات در برش ها و نماها و جزییات اجرایی و وال سکشن بایستی به طور دقیق  مشخص شود.

درطراحی سطوح شیبدار در نقشه  مانند رامپ و راه پله باید در خصوص عدم شانه گیری تیرهای کناری دقت لازم اعمال شود.در صورت وجود هرگونه تیر شانه گیر، اندازه گیری از بدنه نازک کاری شده تیر انجام می گیرد.

در پلان اندازه گذاری طبقات و برش ها (علاوه بر بزرگنمایی)، شماره گذاری راه پله  به صورت تجمعی از پایین ترین تا بالاترین طبقه انجام می گیرد و در ضمن کد ارتفاعی پاگردهای طبقه و نیم طبقه درج شود.

جهت اخذ مشاوره رایگان توسط کارشناسان شرکت فنی و مهندسی پایانکار در خصوص تاییدیه نظام مهندسی نقشه های فاز ۲ تماس بگیرید.

اصول نقشه کشی در خصوص علامت جهت پله و خط برش و ترسیم خط چین پله و همچنین نرده بر روی سطح طبقه زیرین (در صورت نیاز) رعایت شود. در ادامه نیز در ترسیمات رامپ و سطوح شیبدار در پلان، جهت و درصد شیب مذکور  و خط برش و خط چین رامپ بر روی سطح طبقه زیرین ( در صورت نیاز) رعایت شود.

دور چینی جعبه آتش نشانی (در سه طرف)  و همچنین  رایزر برق و مکانیک( در چهار طرف و در صورت لزوم با در نظر گرفتن دریچه ی مخصوص بازدید) و با ترسیم لایه نازک کاری  مناسب الزامی می باشد.

اگر مقررات مربوط به مهار جانبی دیوارها در برابر بارهای وارده، ضوابط آکوستیکی و عایقکاری حرارتی رعایت شده باشند؛ حداقل ضخامت قابل قبول سفت کاری برای دیوار آسانسور ، دیوار دوربند راه پله ، دیوار مابین راهرو دسترس خروج و تصرف ها ۹۵ سانتی متر بوده و برای  دیوارهای داخلی تصرف ها ۹۱ سانتی متر، تیغه های اطراف رایزرها ۹۱ سانتی متر لحاظ شود(و صرفا در صورت محدودیت ۵/۷ سانتیمتر)، قابل قبول است.

تغییر اندازه مقطع در عناصر سازه ای اعم از  ستون، تیر، دیوارهای سازه ای، سقف و غیره در طبقات مختلف می باید بر اساس ابعاد مشخص شده درنقشه های سازه  و در نقشه های معماری اعمال شود. در پلان تیپ طبقات می باید  برای مقطع ستون های پایین ترین طبقه تیپ جهت ترسیم مورد استفاده قرار گیرد.

تاییدیه نظام مهندسی نقشه های فاز 2

در صورتی که  لوله های عمودی  فاضلاب و کانال های تاسیساتی در پارکینگ ها فاقد دورچینی و نازک کاری مورد نظز و تایید شده  باشند،  می باید در پلان ها نمایش داده شده و از عدم تداخل آنها با محدوده توقف و مانور اتومبیل ها و یا معابر پیاده اطمینان حاصل شود.

درج عبارت “در ودیوار راه پله و دیوار آسانسور از مصالح مقاوم در برابر آتش” در پلانها الزامی است.

و همچنین درج عبارت “نما از مصالح مقاوم در برابر آتش” برای کلیه نماها در نقشه های مربوطه الزامی است.

نمایش لایه های عایق رطوبتی، حرارتی یا صوتی که مطابق جزییات اجرایی در کف ، دیوار یا سقف در نظر گرفته شده است، در پلان ، مقطع ، وال سکشن ، بزرگنمایی و سایر نقشه ها الزامی است.

 حائز اهمیت است که نماسازی در نقشه  نباید از محدوده ملک و یا حد مجاز پیش روی بنا که در نقشه های فاز ۲ مشخص شده است تجاوز نماید.

و در آخر در خصوص طراحی و ارائه نقشه های فاز ۲ باید گفت که با توجه به زمان بر بودن فرآیند کنترل نقشه هائی که در محیط مدل ارائه می گردد ، جهت صرفه جوئی در زمان کنترل و ارزیابی  ،  بهتر است نقشه ها با روش رایج اتوکد و صرفاً در یک فایل ارائه گردد. ضمنا بررسی نقشه های خروجی گرفته شده ازسایر نرم افزارهای نقشه کشی مانند  “REVIT “ در نرم افزار اتوکد، مشروط بر ارائه بی عیب و نقص در ترسیمات نقشه کشی می باشد.

روند کار تاییدیه نقشه در دفتر خدمات الکترونیک

  1. ابتدا مالک برای تشکیل پرونده و دریافت دستور نقشه اقدام می کند،
  2. مرحله بعد مراجعه به دفاتر معماری و شرکت های مهندسین مشاوربرای طراحی پلان طبق دستور نقشه و ضوابط شهرداری
  3. پس از تکمیل نقشه ها را به همراه CD فایل اتوکد نقشه ها به دفتر خدمات الکترونیک ارسال می شود.
  4. کارشناسان دفتر خدمات نقشه ها را بررسی کرده و اگر طبق ضوابط شهرداری ترسیم شده باشند، نقشه ها را تایید می کنند اما چنانچه نقشه ها با ضوابط انطباق نداشته باشد، آنها را برگشت داده و طراح موظف است آنها را اصلاح کند.
  5.  پس از تایید نقشه توسط دفترخدمات ، نقشه های تایید شده به شهرداری ارسال می شود و به تایید شهردار منطقه رسید و فیش آن برای مالک صادر میشود
  6. پس از پرداخت فیش عوارض توسط مالک جواز یا همان پروانه ساختمانی صادر می شود.

روند کار تاییدیه نقشه های فاز 2

اهمیت تاییدیه نظام مهندسی نقشه فاز ۲

 اهمیت تاییدیه نظام مهندسی نقشه فاز ۲ همواره یکی از موارد مورد بحث بوده است. و مالکان مایلند بدانند در این پروسه و برای اخذ تاییدیه چه کارهایی لازم است انجام دهند و کنترل سازمان نظام مهندسی چگونه است. و البته متاسفانه برخی افراد با تلاش در راستای فهم کارکرد این سازمان، در صدد دور زدن قوانین و ساخت سازه ای بر خلاف قوانین مصوب و لازم الاجرا هستند .

در این بین باید گفت که بخش کنترل نقشه همانند قلب سازمان است؛ زیرا اگر نقشه‌های ساختمانی اعم از سازه نگهبان، سازه برق و مکانیک به درستی طراحی و مهم تر از آن اجرایی  نشوند یا دارای ایرادات اساسی باشند یا عدم انطباق با یکدیگر یا با نقشه معماری داشته باشند، حتی در صورتی که با بالاترین کیفیت و دقت هم اجرا شوند، هنگام زلزله، ساختمان فرو می‌ریزد یا دچار آتش‌سوزی و مواردی از این دست می‌شود که نتیجه‌ای جز از بین رفتن جان و مال مردم نخواهد داشت. زلزله بم می توند  نمونه‌ای دردناک از این اتفاق است.

 بنابراین لازمه ی داشتن ساختمان‌های مقاوم با عمر استاندارد جهت حفظ منافع ملی ابتدا داشتن نقشه‌هایی سالم و مطابق با آیین‌نامه‌های طراحی و محاسباتی است که مهندس مجری به واسطه چنین نقشه‌هایی بتواند ساختمانی با کیفیت ذکر شده بسازد و تحویل دهد.

در نتیجه با علم به اینکه این بخش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است می‌توان اهمیت کنترل نقشه  و به خصوص کلیه متراژها از یک مترمربع تا چندصد هزار مترمربع را درک کرد. یکی از دلایل طولانی شدن زمان کنترل نقشه‌ها، رفت و برگشت نقشه‌ها بین طراح و بخش کنترل نقشه به دفعات است که طبق گفته‌های بخش کنترل، ۱۰ روز بیشتر از زمان قانونی مقرر است.

اهمیت تاییدیه نظام مهندسی نقشه فاز 2

 باید گفت اگرچه می توان نتیجه گرفت که با توجه به اهمیت سالم بودن نقشه‌ها و در نتیجه آن کاهش اختلافات بین ناظر و سازنده مدت زمان بیشتری از این تاخیر اندک در طول پروژه حفظ خواهد شد ولی با تغییراتی در نحوه پذیرش کار طراحی و به‌کارگیری مکانیزمی در برون‌سپاری کار طراحی به دفاتر خاص طراحی که توسط سازمان و وزارت راه و شهرسازی استانداردسازی شده‌اند، می‌توان همانند برون‌سپاری که شهرداری توسط دفاتر خدمات الکترونیک انجام داد، زمان کنترل را به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش داد.

همچنین به جای اینکه بخش کنترل سازمان بخواهد به‌ صورت روزانه با تعداد زیادی مهندس طراح که هیچ شناخت قبلی از رزومه طراحی آنها ندارد مواجه شود و نقشه های کشیده شده توسط آنان را بررسی کند، می تواند با تعداد مشخصی از نمایندگان دفاتر که آن طراحان برای آن دفاتر فعالیت می‌کنند در ارتباط باشند تا با این روش، طراحی نقشه‌های ارجاعی به سازمان توسط فیلتر دفاتر با حداقل اشکالات و عدم تطابق انجام گیرد تا زمان کنترل از مدت زمان قانونی نیز کمتر شود و بدین ترتیب هر دو طرف راحت تر و زود تر این پروسه را طی کرده و به انجام برسانند.

تماس و مشاوره رایگان اسکرول به بالا