۴ روش برای ضد آب کردن نمای ساختمان

ضد آب کردن نما ساختمان

ضد آب کردن نمای ساختمان

نمای ساختمان به عنوان جداره بیرونی در معرض انواع تغییرات دمایی، آب و هوا و باد و باران قرار می گیرد. بدین منظور آب بندی کردن نما و یا استفاده از مصالحی برای ضد آب کردن نمای ساختمان امری ضروری به نظر می رسد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی مصالح جدیدی برای ضد آب کردن نما پا به عرصه ساختمانی گذاشته اند که در ادامه با چهار مورد از آنها آشنا خواهیم شد.

طراحی نمای مدرن

طراحی نمای کلاسیک ساختمان

ضد آب کردن نما پوشش نانو

استفاده از پوشش نانو

یکی از محصولات پرکاربرد در ضدآب کردن متریال نما، آبگریزکننده نمای پایه حلال یا پوشش نانو نما است که در جهت افزایش زاویه تماس آب با سطح و کاهش نیروی چسبندگی سطحی عمل می‌کند. از این ماده می‌توان جهت واترپروف کردن انواع نماهای چوبی، آجری و سنگی استفاده نمود تا با جلوگیری از ایجاد هرگونه خوردگی، کپک، شوره و … عمر سازه افزایش یابد. اجرای آسان، جلوگیری از رنگ‌پریدگی نما و قابلیت اعمال بر روی سطوح مختلف، از مزایای استفاده از آبگریزکننده نما است.

برای ضداب کردن نمای ساختمان با این محصول ابتدا باید هرگونه آلودگی و گردوغبار از روی سطوح زدوده گردد. سپس با اسپری محصول را دوبار به شکل خیس رو خیس، بر روی سطح اعمال می‌کنیم. با هر ۱ لیتر از این محلول، می‌توان تقریبا ۵ مترمربع از نما را پوشش داد.

استفاده از این روش در ساختمان‌های آجری که  در معرض شوره زدن هستند به‌شدت رایج است و از اصطلاح نانو آجر نما برای آن استفاده می‌شود. پوشش نانو آبگریز نما همچنین از فرسایش سطوح سنگی در اثر تماس با باران اسیدی، جلوگیری می‌کند و تا حدودی خاصیت خودتمیزشوندگی به نما می‌بخشد.

چسب ضد آب کردن نما

استفاده از چسب ضد آب سازی نمای ساختمان

یکی دیگر از روش ‌های عایق کردن نمای ساختمان در برابر رطوبت، استفاده از انواع چسب ‌های رایج برای این کار است. اعمال چسب ‌های مخصوص آب ‌بندی بر روی سطوح، مانع از نشستن آلاینده‌ها، شوره زدن و رشد خزه و جلبک در نمای ساختمان می‌شود. چسب مناسب عایق‌بندی رطوبتی بر اساس نوع مصالح نما انتخاب می‌گردد؛ برای مثال استفاده از چسب آکواریوم برای آب ‌بندی نما های شیشه ‌ای رایج است و با چسب پلی ‌اورتان می‌توان انواع نماهای کامپوزیت را عایق ‌بندی کرد.

نوع دیگری از چسب‌ها که برای پر کردن ترک ‌های ایجاد شده در نما های گچی به کار می می‌رود، چسب اکریلیک نام دارد. از این چسب می‌توان در سطوح چوبی، فلزی و شیشه ‌ای نیز استفاده نمود و درز های اطراف در ها و پنجره‌ ها را با آن آب ‌بندی کرد.۴

رزین‌های ضدآب‌کننده نما

رزین‌های ضدآب‌کننده

از دیگر روش‌های عایق کردن نما در برابر رطوبت، استفاده از رزین ‌های آبگریزکننده است. از معروف‌ترین رزین‌های عایق رطوبت در بازار می‌توان به رزین اپوکسی اشاره کرد. رزین یک مایع چسبنده و بی‌رنگ است که جهت ضدآب کردن نماهای آجری و سیمانی به کار می‌رود. این مایع شفاف پس از قرار گرفتن بر روی سطوح، در معرض هوا خشک می‌گردد و ظاهر براق و درخشنده‌ای به نما می‌بخشد.

از دیگر خصوصیات رزین، جلوگیری از رنگ‌پریدگی و تغییر ظاهر سنگ و آجر در اثر تابش ‌های مضر خورشید است؛ به دلیل خاصیت براق‌کنندگی از این ماده جهت جلا بخشیدن به نماهای فرسوده ساختمان‌های قدیمی نیز استفاده می‌شود.

جهت اعمال رزین باید از یک روز قبل نما شویی انجام شود و سطوح کاملا خشک باشد؛ در غیر این صورت رزین اثری ندارد و یا این که سبب ایجاد سفیدک خواهد شد. ضمنا باید خاطر نشان کرد که اجرای رزین با غلتک، به دلیل عدم پر کردن درز میان قطعات، اثرگذاری لازم را ندارد و بهتر است جهت اجرای آن از قلمو استفاده شود.

لاستیک درزگیر در ضد آب کردن نما

استفاده از لاستیک درزگیر

بخش مهمی از واترپروف کردن نمای ساختمان، درزگیری است. به ویژه درز اطراف پنجره‌ ها که شدیدا مستعد نفوذ رطوبت و اتلاف انرژی است. عایق‌های لاستیکی عموما برای درزگیری پنجره ‌ها و اتصالات در نما های شیشه‌ ای از جمله نمای کرتین وال به کار می‌روند و علاوه بر جلوگیری از نفوذ رطوبت، نقش یک عایق حرارتی را نیز بر عهده دارند.

از لاستیک‌های مقاوم در برابر رطوبت می‌توان به عایق‌های EPDM، TPE و … که کاربرد گسترده‌ای در صنایع ساختمانی پیدا کرده‌اند، اشاره نمود.

ضد آب کردن نما ساختمان

سخن پایانی

در نمای ساختمان از مصالح مختلفی استفاده می شود و به دلیل نفوذ رطوبت لازم است این مصالح ضد آب شوند تا از بروز شوره، رشد خزه و گیاه و … جلوگیری شده و نمای ساختمان زیبایی خود را حفظ نماید. برای راهنمایی و مشاوره در خصوص ضد آب کردن نمای ساختمانی می توانید با متخصصان ما در ارنباط باشید.

 به شما توصیه می کنیم تا با مشاوران با تجربه ما در سایت پایان کار تماس بگیرید و به صورت رایگان از مشاوره ما استفاده کنید.

۰۹۱۲۴۳۴۲۰۹۵

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک + یک =

تماس و مشاوره رایگان اسکرول به بالا