پروانه ساخت چیست؟

پروانه ساخت چیست؟

پروانه ساخت به جوازی رسمی از شهرداری گفته می شود که این اجازه را به مالک می دهد تا اقدام به شروع ساخت و ساز و یا بازسازی ساختمان بر اساس برخی قوانین و چهارچوبی که تعیین می کند, نماید. اخذ پروانه ساخت برای هر پیمانکار ضروری بوده و انجام عملیاتی که دارای این جواز نباشد غیرقانونی است و بر اساس مراجع نظارت بر ساختمان ادامه فعالیت آن متوقف می شود.

پروانه ساخت

چرا باید پروانه ساخت بگیریم؟

یکی از مهم ترین اهداف اخذ پروانه ساخت ملزم کردن سازنده به رعایت نکات ایمنی، مشخصات فنی، ضوابط شهرسازی و آیین نامه های مربوط به آن است.

 همچنین پیمانکاران و یا مالکین ساختمان با در دست داشتن این جواز می توانند از تسهیلات بانکی بهره مند شوند و کل ساختمان و افراد مشغول به کار را بیمه نمایند. این کار موجب می شود تا از بروز حادثه های ساختمانی جلوگیری به عمل آمده و از تجربه های فنی و مهندسی در ساخت و ساز بنا استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید: مراحل گرفتن پروانه ساخت

انواع پروانه ساخت

انواع پروانه ساخت

پروانه ی ساختمان دارای انواع گوناگونی است که باید برای دریافت آن به دفاتر خدمات الکترونیک شهری و شهرداری ها مراجعه شود. انواع پروانه های ساخت و ساز عبارتند از:

  • پروانه ی ساختمانی باغات و یا اراضی بایر
  • پروانه ی تخریب و نوسازی
  • پروانه ی تعویض مهندس
  • پروانه و جواز اضافه اشکوب
  • پروانه و مجوز تغییر نقشه
  • پروانه و جواز توسعه بنا
  • پروانه و جواز ایجاد تغییرات و یا تبدیل

اهمیت پروانه ساخت در خرید و فروش ملک

اخذ پروانه ساخت موجب می شود تا برخی اطلاعات از بنا و سازه های آن در اختیار صاحب ملک قرار بگیرد. این اطلاعات می تواند شامل مساحت زیربنا, تعداد طبقات, نوع اسکلت, مشخصات متقاضی, شماره پلاک ثبتی, نام مهندس و یا مهندسین ناظر موجود بر پروژه, اعتبار پروانه و … باشد. تمامی این اطلاعات در صفحه ی اول پروانه ساخت آورده شده و پروانه صادر می شود.

مدت اعتبار پروانه ساخت

مدت اعتبار پروانه ساخت

معمولا پروانه ساختمان تا دو سال بعد از تاریخ صدور آن اعتبار دارد. به طور کلی مدت زمانی که برای ساخت تمامی پروژه های ساختمانی در نظر گرفته می شود بر اساس متراژ آن ها تعیین شده و در صورتی که صاحب ملک نتواند در این مدت تعیین شده پروژه ی خود را تمام نماید در ابتدا به آن تذکر داده می شود و بعد مشمول به پرداخت برخی عوارض می شود.

چون شهرداری برای تمدید پروانه ی مجوز ساخت فرصت کافی در نظر می گیرد بنابراین بعد از اتمام این دوره امکان تمدید پروانه ی ساخت وجود نخواهد داشت به این صورت که بعد از گذشت مدت زمان مجاز جهت ساخت ساختمان, صاحب ملک مستلزم به اخذ پروانه ساخت جدید بوده و بایستی اقدام به پرداخت ۲۰ درصد از محاسبات پروانه را به نرخ روز نماید. در صورت انجام این کار شهرداری پروانه قبلی را به مدت یک دوره ی سه ساله تمدید می نماید.

پروانه ساخت چیست؟

سخن پایانی

پروانه یا جواز ساخت یکی از مهمترین پروانه های ساختمانی است که در ابتدای هر ساخت و سازی توسط شهرداری صادر می شود. اگر برای گرفتن این جواز راهنمایی لازم دارید حتما با کارشناسان ما در سایت پایان کار در میان بگذارید تا در اسرع وقت بتوانید ساخت و ساز خود را شروع کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 + 10 =

تماس و مشاوره رایگان اسکرول به بالا