نمای ساختمان به عنوان پوسته خارجی سازه اولین عنصری است که به چشم می آید. در نتیجه کارفرمایانی که پس از اتمام سازه به فاز طراحی نما می رسند می دانند برای فروش سریع تر واحدهای آپارتمان خود، داشتن یک نمای زیبا و جذاب چقدر می تواند کمک کننده باشد. طراحی نمای ساختمان یک کار تخصصی است که علاوه بر زیباسازی بافت شهری سبب فروش موفق و سریع ساختمان نیز خواهد شد.
ویژگی های ضروری نمای ساختمان
آنچه در این مقاله میخوانید.
نمای یک ساختمان برای اینکه در کمیته نمای منطقه مورد تایید قرار بگیرد می بایست دارای ویژگی هایی باشد. از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نمای ساختمان باید با نمای همسایگان همجوار همخوانی داشته باشد.
- بیشترین استفاده از نور خورشید و سایر ویژگی های طبیعی (توجه به اقلیم)
- در نظر گرفتن موقعیت پروژه و خواسته کارفرما برای مدرن یا کلاسیک بودن نما و …
سبک های طراحی نما
در کشور ما دو نوع سبک کلاسیک (رومی) و نمای مدرن رواج داشته و هر کدام طرفداران خود را دارند. نمای کلاسیک (رومی) مناسب افرادی است که از تجملات و سبک های شلوغ خوششان می آید. این سبک از گذشته طرفداران خاص خود را داشته و دارد در عین حال همواره مورد انتقاد بسیاری از معماران معروف و معاصر بوده است .
در طراحی نما کلاسیک با استفاده از سنگ های مرغوب و یک تکه مانند سنگ مرمر و تراورتن اقدام به طراحی و اجرا می کنند . استفاده از سنگ های برش خورده در ابعاد بزرگ ، ستون ها و مجسمه های مرمری و گلدان های سنگی از ویژگی های این سبک در طراحی نما می باشد.
نمای مدرن ریشه در اروپا دارد و اصولا توسط ایده های نوگرایانه و استفاده از مصالح خاص مانند بتن و شیشه صورت می گیرد . همچنین این سبک طراحی، در هزینه طراحی نما ساختمان شما تاثیر به سزایی خواهد داشت و قطعا هزینه بسیار پایین تری نسبت به هزینه نما کلاسیک خواهید پرداخت.
اخذ تاییدیه نمای شهرداری
یکی از خدماتی که تیم طراحی پایانکار برای تمامی پروژه های خود انجام می دهد اخذ تاییدیه نمای شهرداری است که برای وارد شدن به مرحله اجرای نمای ساختمان نیاز است. تاییدیه کمیته نما نیاز به مدارکی دارد که تیم طراحی با هماهنگی کارفرما به شهرداری ارائه کرده و فرایندهای مربوطه اداری را طی خواهد کرد.
محاسبه هزینه طراحی نما در سال ۱۴۰۱
هزینه طراحی نما به عوامل زیادی مانند موقعیت پروژه، نوع متریال و مصالح مصرفی، متراژ و بزرگی کار، تعداد طبقات و … بستگی دارد و نمی توان برای آن قیمت مشخصی را ارائه داد. با این حال حدود قیمت انواع نمای ساختمانی در جداول زیر آورده شده است و طراحان می توانند با توجه به اقلیم و موقعیت پروژه ۲۰ % بالاتر یا پایین تر از قیمت پیشنهادی را مطالبه نمایند.
سبک/ نوع کار | هر متر مربع |
نمای آپارتمان مدرن | ۵۰ تا ۹۰ هزار تومان |
نمای آپارتمان کلاسیک | ۶۰ تا ۱۱۰ هزار تومان |
نمای ویلای مدرن | ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان |
نمای ویلای کلاسیک کم کار | ۵۰ تا ۱۱۰ هزار تومان |
نمای ویلای کلاسیک پرکار | ۶۰ تا ۹۱۶ هزار تومان |
روف گاردن، رندر های بیلبوردی و رندر نمای شب | هر کدام ۱۵% مبلغ قرارداد |
به عنوان مثال طراحی نمای ساختمانی با بر ۱۰ و ۵ طبقه به شکل زیر محاسبه می شود:
اگر ارتفاع هر طبقه ۴ متر باشد با احتساب طبقه همکف و حدود ۱ متر ارتفاع جان پناه بام، ارتفاع کل ساختمان حدودا ۲۵ متر می شود.
۲۵ متر ارتفاع کل ساختمان = ۱ متر جان پناه بام + ۴ متر ارتفاع طبقه همکف + (۴ متر ارتفاع طبقات × ۵ طبقه)
اگر تنها از یک طرف نما داشته باشیم ( یعنی ساختمان نبش، دو کله یا سه بر و … نباشد ) و سبک نمای انتخاب شده مدرن باشد کف قیمت طراحی نمای مدرن به شرح زیر می باشد:
۲۵۰ متر مربع نمای کل ساختمان = ۱۰ متر بر ساختمان × ۲۵ متر ارتفاع کل ساختمان
۱۲.۵۰۰ میلیون تومان = ۵۰ هزار تومان × ۲۵۰ متر مربع
سخن پایانی
نما یکی از عناصر بسیار مهم ساختمان است و طراحی آن نوع هنر تخصصی که اگر این تخصص و هنر به خوبی تلفیق شود می تواند به یک دستاورد بسیار ارزشمند تبدیل شود. برای مشاوره و اطلاع از هزینه ها می توانید از طریق شماره های مندرج در سایت با تیم طراحی ما در ارتباط باشید.
به شما توصیه می کنیم تا با مشاوران با تجربه ما در سایت پایان کار تماس بگیرید و به صورت رایگان از مشاوره ما استفاده کنید.
۰۹۱۲۴۳۴۲۰۹۵