چگونه پروانه یا جواز ساخت بگیریم؟
آنچه در این مقاله میخوانید.
جواز ساخت یکی از مهمترین جواز های ساختمانی است که باید در ابتدای هر عملیات ساخت وساز یا بازسازی از شهرداری منطقه اخذ و گرفته شود. در این مقاله روند اخذ پروانه ساخت را با هم بررسی می کنیم.
بیشتر بخوانید: پروانه ساخت چیست؟
مرحله نخست: تشکیل پرونده
اخذ پروانه ساخت نیز همانند سایر کارهای اداری در ابتدا برای صدور جواز نیاز به تقاضای تشکیل پرونده دارد. در این مرحله بایستی صاحب ملک و یا فردی که دارای وکالت قانونی و رسمی از مالک ساختمان است با مراجعه به شهرداری منطقه خود و یا دفاتر خدمات الکترونیک منطقه ای که ملک در آنجا واقع شده است اقدام به ارائه مدارک لازم برای تشکیل پرونده نماید.
مدارک مورد نیاز اخذ جواز ساخت
- اصل و کپی مدرک مالکیت
- اصل و کپی شناسنامه مالک (یا مالکین)
- اصل و کپی وکالت نامه و شناسنامه وکیل (در صورتیکه مالک به کسی وکالت داده باشد)
- اصل و کپی صورت مجلس تفکیکی
- اصل و کپی گواهی انحصار وراثت (در صورت فوت مالک)
- اصل گواهی ۶ و ۸ قانون زمین شهری و یا نظریه کمیسیون تشخیص و عوارض دارایی سال جاری(برای ملکی که بایر است)
- نقشه GIS
- اصل و کپی فیش نوسازی سال جاری
- قبض های آب، برق، گاز و تلفن
مرحله ی دوم- بازدید از ملک
بعد از ثبت و تشکیل دادن پرونده، یکی از کارشناسان شهرداری با دستور مسئولین ذیربط, برای بازدید ملک مورد نظر اقدام کرده و تمامی مشخصات ملک را مانند عرض خیابان، مساحت ملک، تعداد درختان و .. را ثبت می کند. بازدید از ملک بسیار حائز اهمیت است زیرا در صورتی که عرض خیابان و مساحت زمین از میزان تعیین شده کمتر باشد, شهرداری مجوز ساخت برای بیشتر از ۴ طبقه صادر نمی کند.
بیشتر بخوانید: اخذ مجوز ساخت طبقات اضافی
مرحله سوم- بررسی گزارش مامور فنی و کاربری ملک
در شهرهای بزرگ همانند تهران تمامی ساخت و ساز ها بر اساس طرح تفضیلی شهر صورت می پذیرد و در واقع طرح تفضیلی نقشه راه توسعه شهری محسوب می شود. در این مرحله کارشناس طرح تفصیلی اقدام به مشخص نمودن کاربری ملک در طرح تفصیلی شهر می نماید. در بررسی کاربری ملک اگر مشخص شود که ملک مورد نظر در طرحی از طرح های شهرداری واقع شده است مورد بررسی و دقت بیشتری قرار می گیرد تا در این راستا تداخل آن ساخت و ساز با سایر پروژه های عمرانی منطقه مشخص شود.
در صورتی که هیچ گونه تداخلی در این بررسی ها مشاهده نشد, اقدام به بررسی میزان تراکم آن نموده و بعد از مشخص کردن آن اصلاحات لازم را انجام می دهند.
مرحله چهارم: طراحی نقشه معماری ساختمان
در این مرحله شهرداری مطابق به گزارشی که کارشناس ارائه داده است به مالک اعلام می کند که نقشه ای از ساختمان را تهیه نماید و در نقشه تمامی موارد از قبیل مساحت کل ملک، تعداد طبقات، تعداد واحدهای ساختمان، مساحت ها و … مشخص نماید. این نقشه که توسط مهندس معمار مطابق با قوانین و مقررات شهری طراحی می شود بعد از اتمام به دفتر خدمات الکترونیک منطقه ارسال شده و بعد از انجام بررسی های لازم و اصلاحات مورد نظر، تاییدیه های لازم برای آن صادر می شود.
مرحله ی پنجم:پرداخت عوارض شهری
بعد از اتمام تمامی مراحل گفته شده و صدور تاییدیه مورد نظر, مالک موظف به پرداخت برخی عوارض تحت عنوان عوارض نوسازی و شهرداری بر مبنای مساحت ساختمان و کاربری آن می شود. این عوارض به وسیله بخش صدور پروانه ی ساخت در شهرداری منطقه محاسبه و بررسی می شود.
مرحله ی ششم: آماده سازی مدارک پیش نویس
بعد از پرداخت عوارض شهرداری و دریافت تاییدیه از اداره ی درآمد شهرداری, مالک باید مدارک خود را برای صدور پروانه ساختمان آماده نماید. این مدارک عبارتند از:
- نقشه برق، مکانیک و سازه
- برگ تعهد مالک به رعایت ظوابط، اصلاحیه و تاییدیه نما
- نقشه مکانیک و ساختمان
- برگ تعهد مشاور ژئوتکنیک
- تاییدیه خاک و مصالح
- برگ پرداخت عوارض شهرداری
- برگ سبز مهر شده (شامل رشتههای معماری، برق، سازه و مکانیک)
- تاییدیه ۱۹ و ۶
- تاییدیه زلزله
- قرارداد ناظر و مالک (وقتی شهرداری اقدام به تعیین ناظر نمود مالک با آن مهندس ناظر قرارداد می بندد.)
مرحله ی هفتم: صدور پروانه
بعد از این که تمامی مرحله های بالا انجام شد و شهرداری پروانه ساخت را تایید کرده و پروانه ساختمان صادر می شود.
سخن پایانی
بدون داشتن جواز ساخت نمی توان به صورت قانونی اقدام به ساخت پروژه های عمرانی نمود و مالکینی که بدون گرفتن این مجوز شروع به ساخت می کنند قانونا متحمل جریمه و در بعضی موارد مجبور به تخریب می شوند. اگر شما هم در زمینه اخذ جواز ساخت تجربه ای ندارید، لازم است برای این کار از افراد متخصص استفاده کنید و یا از کارشناسان پایانکار که در این زمینه فعالیت دارند مشورت بگیرید.
کافیست با ما تماس بگیرید.