قرارداد پیمانکاری بدون مصالح
آنچه در این مقاله میخوانید.
در این قرارداد (مدیریت پیمان بدون مصالح) ابتدا باید طرفین قرارداد و رابطه آنها مشخص شود. ممکن است طرفین اشخاص حقیقی یا حقوقی یا نمایندگانی از جانب آنها باشند. همچنین می بایست مدارک شناسایی طرفین قرارداد به درستی بررسی شود.
قرارداد پیمانکاری شامل خدمات ساختمانی است که به صورت کامل ریز و مورد بندی شده و پیمانکار موظف می شود که در زمان مشخصی آنها را به انجام برساند. همچنین جریمه و دیرکرد، نحوه تهیه مصالح و اجرای آنها و … از مواردی است که در این قرار داد آورده می شود.
مشخصات مصالح در قرارداد پیمانکاری
در قرارداد پیمانکاری مشخصات مصالح و مشخصات فنی آنها به طور کامل آورده شده و بدین شکل از هرگونه سواستفاده پیمانکار برای استفاده از مصالح بی کیفیت جلوگیری می کند.
مبلغ قرارداد پیمانکاری و شرایط پرداخت
نحوه محاسبه مبلغ قرارداد بسته به نوع قرارداد متفاوت بوده باید هزینه تهیه مصالح، سود پیمانکار، منابع انسانی و تجهیزات و … در نظر گرفته شود. این مبلغ می تواند توسط کارفرما یا پیمانکار پیشنهاد شده و بعد از توافق نهایی به صورت کلی در متن قرارداد ذکر شود.
همچنین تعداد مراحل پرداخت، میزان پرداختی و زمان آن در هر مرحله باید دقیقا مشخص شود. هرچه این مرحله دقیق تر و با جزئیات بیشتر نوشته شود، در آینده از اختلافات احتمالی کاسته خواهد شد. کارفرما باید دقیقا مشخص کند که هزینه پیمانکار را چگونه پرداخت می کند، این پرداخت می تواند به صورت نقدی باشد و یا اوراق و یا به هر طریق دیگری، که باید مشخصا در متن قرارداد پیمانکاری ساختمانی بدون مصالح به آن اشاره شود.
درصد پیمانکاری
عرف درصد مدیریت پیمان بسته به حجم کار و نوع قرارداد رابطه مستقیمی در میزان درصد و حق الزحمه مجری و پیمانکار ساختمان دارد. بنابراین هر چقدر حجم کار کم و زیاد شود مقدار درصد پیمانکاری نیز بسته به حجم کار کمتر و یا بیشتر می شود. میزان حق مدیریت پیمان در ساختمان حدودا ۱۰ درصد تا ۱۷ درصد و در یک ساختمان ویلایی حدودا ۱۵ تا ۲۲ درصد می باشد.
مدت اجرای پروژه
مدت انجام کار یکی از موارد مهم اختلاف بین پیمانکار و کارفرماست. این موضوع ممکن است در هنگام وصول مطالبات پیمانکار و محاسبه میزان تاخیرات قرارداد پیمانکاری باعث بروز دعوا و اختلافات شود. در این بند باید به صورت دقیق مدت زمان اجرای هر مرحله از کار به روز ، تاریخ شروع و پایان مشخص شود. همچنین باید نوع و معنی روز کاری کارگاه مشخص شود و در نظر گرفتن تعطیلات رسمی و یا غیر رسمی تعیین گردد. نحوه جریمه تاخیرات پیمانکار ساختمانی بدون مصالح نیز در این بند مشخص می گردد.
جریمه و دیرکرد در قرارداد پیمانکاری
اگر از سمت هر یک از طرفین قرارداد دیرکردی اتفاق بیفتد باید به نحوی برای طرف مقابل جبران شود. در حالت عمومی اگر دیرکرد از طرف کارفرما باشد، پیمانکار مجاز به تغییر برنامه زمانبندی قرارداد پیمانکاری ساختمانی بدون مصالح خواهد بود و اگر دیرکرد از طرف پیمانکار باشد به صورت جریمه ریالی تعیین و از صورت حساب وی کسر خواهد شد.
سخن پایانی
قرارداد پیمانکاری بدون مصالح یکی از انواع قراردادهای پیمانی مهمی است که ممکن است با آن رو به رو شوید. رعایت نکات مهم این قرارداد می تواند شما را از بروز مشکلات احتمالی، اختلافات و خسارات مالی نجات دهد پس قبل از عقد قرارداد حتما با کارشناسان باتجربه ما تماس بگیرید.
به شما توصیه می کنیم تا با مشاوران با تجربه ما در سایت پایان کار تماس بگیرید و به صورت رایگان از مشاوره ما استفاده کنید.
۰۹۱۲۴۳۴۲۰۹۵