گاهی به دلایل مختلفی مالک یا مالکین ساختمان تصمیم به تغییر کاربری گرفته و به دنبال تجاری کردن پارکینگ مسکونی به واحد تجاری هستند. به طور کلی تغییر کاربری با مجوز ها و ضوابطی از طرف شهرداری قابل انجام است اما آیا می توان تامین پارکینگ مسکونی ساختمان را حتی با پرداخت جریمه به واحد تجاری تبدیل نمود؟
یکی از مواردی که سبب اختلافات زیاد مردم با شهرداری می شود، در مورد نحوه استفاده از اماکن مسکونی است. یعنی برخی از کاربران ساختمان بدون در دست داشتن مجوز، کاربری مسکونی ساختمان را به تجاری تغییر می دهند یا از برخی از قسمت های ساختمان مانند پارکینگ برای کاربری تجاری استفاده می کنند، که انجام تمامی این موارد برخلاف قانون می باشد.
آیا می توان از پارکینگ مسکونی برای فعالیت تجاری استفاده کرد؟
آنچه در این مقاله میخوانید.
طبق بند ۲۴ ماده ۵۵ شهرداری اگر محل غیر تجاری تبدیل به تجاری شود، باید پرونده آن به کمیسیون ماده صد ارجاع داده شده و این کمیسیون رأی بر تعطیلی یا پلمب آن صادر کند؛ این موضوع برای محل های غیر تجاری که به تجاری تبدیل شده است، صدق می کند.
همچنین اگر کمیسیون ماده صد به اشتباه جریمه صادر کند و مالک مبلغ آن را پرداخت کند، به عنوان مثال مالک، پارکینگ خود را به تجاری تبدیل کرده و شهرداری پول آن را دریافت کرده باشد، چنانچه بعد از چند سال قصد ایجاد تغییر داشته باشد، باید به حالت مسکونی برگرداند و آن مبلغی که به اشتباه پرداخت شده، بابت زمان استفاده شده محسوب می شود چون کمیسیون حق تغییر کاربری نداشته است.
مهلت مقرر کمیسیون ماده صد برای بازگشت به حالت مسکونی
اصولا تمامی ساختمان ها دارای یکی از سه حالت تجاری، اداری، مسکونی به عنوان کاربری ساختمان هستند. در شهرهایی که نقشه جامع شهر تهیه شده مطابق با نقشه تهیه شده در پروانههای ساختمانی باید نوع کاربری ساختمان نیز مشخص شود و در صورتی که در آن ساختمان و منطقه غیر تجاری فعالیتی خلاف کاربری و به حالت تجاری انجام شود، شهرداری مورد را در کمیسیون مقرر مطرح می کند و کمیسیون در صورت احراز تخلف مالک یا مستأجر، با تعیین مهلت مناسب که نباید از دو ماه بیشتر شود، در مورد تعطیل شدن آن محل تصمیمات لازم را می گیرد.
سخن پایانی
اخذ جواز تغییر کاربری یکی از مجوزهای مهم شهرداری است که دارای قوانین و ضوابط مخصوص به خود می باشد. با افزودن اطلاعات و راهنمایی از مشاوران آگاه و با تجربه می توانید در زمان کوتاه تری جواز تغییر کاربری را دریافت کنید. کافیست با شماره تماس های درج شده تماس گرفته و به صورت رایگان از مشاوره تخصصی سایت پایانکار بهره مند شوید.
به شما توصیه می کنیم تا با مشاوران با تجربه ما در سایت پایان کار تماس بگیرید و به صورت رایگان از مشاوره ما استفاده کنید.
۰۹۱۲۴۳۴۲۰۹۵