اصول بازسازی ساختمان

اصول بازسازی ساختمان

بازسازی چیست؟

هر ساختمانی بعد از چندین سال بهره برداری فرسوده شده و نیاز به تعمیر و نگهداری دارد. اگر ساختمان از نظر سازه ای هم دچار افت کیفیت شده در بازسازی ساختمان، نسبت به مقاوم سازی آن اقدام می شود. هر چند بیشتر بازسازی ها با توجه به بودجه کارفرما انجام می شود و کارفرمایان معمولا تنها به بازسازی نمای بیرونی و دکوراسیون داخلی ساختمان بسنده کرده و زیاد به دنبال مقاوم کردن سازه ای نیستند.

بازسازی ساختمان

قوانین شهرداری بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان هم قوانین مختص به خود را دارد و بدون در نظر گرفتن آنها شهرداری موظف به جریمه یا تخریب محل بازسازی شده می باشد. برای این کار می بایست نقشه کاملی از قسمت یا قسمت هایی که قرار است بازسازی شوند تهیه کرده و به همراه لیست مصالح مورد استفاده و دیتیل های مربوطه به شهرداری ارائه دهید و مجوز های لازم را دریافت کنید.

مجوز های شهرداری مورد نیاز برای بازسازی

اگر قصد انجام یکی از کارهای زیر را دارید حتما باید مجوز مربوط به ان را از شهرداری دریافت کنید در غیر این صورت مشمول جریمه یا مجبور به تخریب خواهید شد.

  • اگر قصد جابه جایی راه پله ها را دارید.
  • تخریب و جابه جایی دیوارهای باربر
  • جا به جایی دیوارهای پارکینگ
  • جابجا کردن بخش‌هایی از ساختمان که طبق ضوابط شهرسازی ممنوع باشد.

مراحل بازسازی ساختمان

بازسازی به سه مرحله تخریب ساختمان، ساخت و دکوراسیون داخلی تقسیم می گردد. در مرحله نخست می بایست قسمت هایی از ساختمان را که قصد انجام تغییرات در آنها را دارید تخریب کرده و نخاله های ساختمانی را به بیرون منتقل کنید. در این مرحله مشاوره با مهندسان درباره تخریب بخش هایی که ممکن است خطرآفرین باشند امری ضروری و لازم می باشد. خصوصا باید از تخریب دیوارهای باربر که ساختمان را سرپا نگه داشته است بپرهیزید.

مراحل بازسازی ساختمان

در مرحله دوم به ساختن آنچه که تصمیم داشته اید و نقشه های اجرایی برای آن تدوین شده است می پردازید. این مرحله می تواند شامل تیغه چینی، لوله کشی، سیم کشی و … باشد و اساس و بدنه بازسازی را تشکیل می دهد.

مرحله آخر تزیینات و دکوراسیون داخلی است و به زیباکردن لایه بیرونی می پردازد. در این قسمت می توانید بر اساس طراحی های از قبل انجام شده به کارهایی از قبیل رنگ آمیزی، کف پوش کردن با سرامیک یا پارکت، کاغذ دیواری یا استفاده از سنگ های آنتیک و … بپردازید و دکوراسیون داخلی شیک و جدیدی برای ساختمان بازسازی شده اجرا نمایید.

روش های بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان به دو روش حفاظتی و سبکی تقسیم بندی شده و تعریف می شود. در روش بازسازی حفاظتی به بازسازی کلی بنا پرداخته می شود در حالی که در روش بازسازی سبکی سعی می گردد تا قطعات و فضاهای فرسوده شده عینا با قطعات نو و جدید جایگزین شود به گونه ای که کمترین تغییری در طرح و سبک آن به وجود آید. از این روش بازسازی یا به اصطلاح مرمت، بیشتر در فضاهای تاریخی و خانه های قدیمی ثبت شده استفاده می گردد.

روش های بازسازی ساختمان

اصول و نکات انتخاب پیمانکار بازسازی ساختمان

در امر بازسازی انتخاب پیمانکار و مجریان بازسازی مناسب امری لازم و ضروری است. پیمانکاری مناسب است که علاوه بر دارا بودن کیفیت کاری بالا با توجه به ارتباطات و تجربیات خود بتواند شما را در انتخاب مصالح و روش های تهیه آنها راهنمایی نماید.

برآورد هزینه بازسازی ساختمان

برای شروع بازسازی بهتر است ابتدا بودجه و هزینه های لازم بررسی و برآورد شود بعد نسبت به تخریب و بازسازی اقدام شود تا در نیمه راه از بروز مشکلات مالی احتمالی جلوگیری شود. هزینه های لازم در امر بازسازی را می توان به موارد زیر دسته بندی کرد:

  • هزینه مواد و مصالح مصرفی
  • هزینه تخریب و حمل و نقل نخاله های ساختمانی
  • هزینه کارگران، استادکاران و مهندسان
  • هزینه اجرای تعمیرات و تغییرات در دکوراسیون داخلی

هزینه بازسازی ساختمان

بعد از برآورد دقیق این هزینه ها با توجه به بودجه موجود می توانید نسبت به بازسازی اقدام نمایید. البته می بایست ۱۰ الی ۱۵ درصد کاهش یا افزایش قیمت در مورد هزینه های گفته شده را در نظر بگیرید. مصالح مصرفی مورد نیاز شما ممکن است در هنگام بازسازی با افزایش قیمت رو به رو شوند. همچنین می بایست نسبت به روزمرد بودن یا کنتراتی بودن نیروی انسانی در پروژه شما تصمیم گیری نمایید.

معمولا در پروژه های با متراژ پایین به صورت روزمزدی کار انجام می پذیرد زیرا برای مجریان بازسازی (مهندسان،استادکاران و کارگران) کارکردن به صورت متر مربعی به صرفه نخواهد بود.

در روش کنتراتی مجریان بازسازی قبل از بازسازی با کارفرما بر سر هزینه ها به توافق رسیده و برنامه زمان بندی برای تحویل کار ارائه می دهند. در این روش سرعت اجرای بازسازی بالاتر است زیرا مجری برای رسیدن سریع تر به دستمزد خود و رفتن به کار بعدی سعی می کند طبق برنامه پیش رفته و زودتر پروژه را به اتمام برساند.

اصول بازسازی ساختمان

سخن پایانی

بازسازی ساختمان خصوصا بازسازی خانه های کلنگی امری تخصصی و نیازمند تجربه و دانش کافی در این زمینه است. تیم اجرای سایت پایانکار با داشتن ده ها پروژه موفق بازسازی افتخار دارد تا ساختمان های فرسوده و کلنگی را به خانه های زیبا با امکانات جدید تبدیل نماید. کافیست با ما تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هجده + 20 =

تماس و مشاوره رایگان اسکرول به بالا