پروانه ساختمان یک سند رسمی!
آنچه در این مقاله میخوانید.
- ۱ پروانه ساختمان یک سند رسمی!
- ۲ تنها مرجع ابطال پروانه ساختمان
- ۳ شرایط ابطال پروانه ساختمانی
- ۴ چه کسانی حق شکایت از آراء کمیسیون ماده صد را دارند؟
- ۵ پروانه ساختمانی را اصلاح کنیم یا باطل؟
- ۶ اعتراض شهرداری به دستور موقت صادر شده از دیوان عدالت اداری، بله یا خیر؟
- ۷ چه زمانی بهتر است نسبت به طرح دادخواست خود در دیوان عدالت اقدام کنیم؟
- ۸ سخن پایانی
پروانه ساختمانی مجوزی است که شهرداری جهت شروع ساخت و ساز برای مالک یا نماینده قانونی وی صادر می کند. طبق بند ۶ مصوبه شورای عالی اداری در خصوص صدور پروانه ساختمانی در سی و چهارمین جلسه مورخ ۱۳/ ۸/ ۱۳۷۱مقرر شد که پروانه ساختمان به عنوان یک سند رسمی تلقی گردیده ودر رابطه با استعلام های دستگاه ها وارگان هائی از قبیل وزارت مسکن و شهرسازی، بانک ها، شرکت آب، گاز و … مورداستناد می باشد.
تنها مرجع ابطال پروانه ساختمان
تنها مرجع ابطال پروانه ساختمانی دیوان عدالت اداری است و شهرداری نمی تواند نسبت به باطل کردن این سند رسمی اقدام نماید. البته کمیسیون ماده صد شهرداری وظیفه بررسی شرایط ابطال پروانه ساخت را دارد اما این به این معنا نیست که می تواند پروانه را باطل نماید.
شرایط ابطال پروانه ساختمانی
در سه مورد پروانه ساختمانی یاطل خواهد شد:
- در صورتی که مدت زمان اعتبار پروانه که دو سال است تمام شده و تمدید نشده باشد.
- در صورتی که مهندس ناظر گزارش پی ریزی و فونداسیون را ثبت نکرده باشد.
- احراز شرایط ابطال توسط کمیسیون ماده صد و باطل کردن پروانه توسط دیوان عدالت اداری
چه کسانی حق شکایت از آراء کمیسیون ماده صد را دارند؟
مسلما مالک و ذینفع، مالک صاحب ملک است و ذی نفع مستاجر یا همسایه مجاور و فردی که نفع می برد، حق شکایت از آراء کمیسیون ماده صد را دارند. اگر مالکی که باید ۶۰ درصد از زمین خود را ساخت و ساز می کرد، صد در صد ساخته باشد و نور همسایه مجاور را گرفته باشد، همسایه آنها می تواند به عنوان ذینفع به کمیسیون ماده صد شکایت کند.
پروانه ساختمانی را اصلاح کنیم یا باطل؟
در سند مذکور، محلی برای انجام اصلاحات وجود دارد اما ابطال، کماکان از دایره صلاحیت شهرداری و کمیسیون ماده صد خارج است. انجام این اصلاخات را کمسیون ماده صد و شهرداری به عهده دارد و نیازی به طرح دادخواست در دیوان عدالت اداری نیست.
اعتراض شهرداری به دستور موقت صادر شده از دیوان عدالت اداری، بله یا خیر؟
بله، با توجه به ماده ۴۰ قانون دیوان عدالت اداری، در صورت حصول دلایلی مبنی بر عدم ضرورت ادامه اجرای دستور موقت، شعبه رسیدگی کننده می تواند نسبت به لغو آن اقدام کند.
بر چه اساسی در کمیسیون ماده صد اظهار می دارند که شاکی نمی تواند از رأی بدوی در کمیسیون تجدیدنظر اعتراض کند؟
براساس تبصره ۱۰ ماده صد قانون شهرداری که به آراء صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری اشاره دارد هرگاه شهرداری یا مالک یا قائم مقام او از تاریخ ابلاغ رأی ظرف مدت ۱۰روز نسبت به آن رأی اعتراض کند، مرجع رسیدگی به این اعتراض کمیسیون دیگر ماده صد خواهد بود که اعضای آن غیر از افرادی باشند که در صدور رأی قبلی شرکت داشته اند؛ رأی این کمیسیون قطعی است.
چه زمانی بهتر است نسبت به طرح دادخواست خود در دیوان عدالت اقدام کنیم؟
بهتر است در فرضی که پروانه ساختمانی را مخالف حقوق قانونی خود می دانید تا قبل از شروع کار و یا حتی الامکان در همان مرحله پی کنی و گودبرداری نسبت به طرح دادخواست اقدام نمایید. زیرا اگر ساختمان تمام شده و اصول فنی و شهرسازی در صدور پروانه رعایت شده باشد دیوان عدالت اداری این چنین رای خواهد داد که اگر شاکی برای خود حقی قائل بود در بدو امر و در حین احداث طبقه اول اقدام قانونی انجام می داد، نه بعد از احداث ساختمان و بهره برداری از آن، بنابراین حکم به رد شکایت صادر می کند.
سخن پایانی
پروانه ساختمانی یکی از مهمترین اسناد رسمی ساختمان و مجوزی برای شروع ساخت و ساز محسوب می شود. بنابراین وجود کوچکترین اشکال در مراحل صدور و اخذ آن می تواند شما را از نظر هزینه و زمان متضرر نماید. به شما پیشنهاد می کنیم قبل از هر اقدامی با کارشناسان ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان تیم پایانکار در این زمینه بهره مند شوید.
به شما توصیه می کنیم تا با مشاوران با تجربه ما در سایت پایان کار تماس بگیرید و به صورت رایگان از مشاوره ما استفاده کنید.
۰۹۱۲۴۳۴۲۰۹۵